BlueTraker® VMS

BlueTraker VMS terminal dio je sustava za kontinuirano praćenje plovila koji je namijenjen ribarskoj industriji i obalnoj straži. Snažan naglasak odnosi se na poštivanje tehničkih standarda (IMO rezolucija), kao i na sigurnost osoblja i operativnu sigurnost kako bi se spriječile prijevare.

BlueTraker VMS sustav testiran je ciljanom okruženju te se koristi već niz godina u nekoliko zemalja. Sustav je izrađen u skladu s EU, NEAFC, NAFO i SEAFO propisima o razmjeni podataka i prema bilateralnim sporazumima između trećih zemalja. Također, sustav je usklađen s EU uredbom br. 2244/2003, 1224/2009 i provedbenom mjerom br.404/2011.

Optimalni VMS sustav

Težak zadatak svakog nacionalnog ribarstva je odlučiti se za optimalni VMS sustav koji pruža omjer suvremene tehnologije i uloženih sredstava. BlueTraker VMS napredni je sustav koji predstavlja naprednu tehnologiju, popraćenu prihvatljivim cijenama.
Prilikom izrade BlueTraker® VMS-a, implementirano je više verzija koje se razlikuju prema upotrebi komunikacijskih kanala.

Verzije BlueTraker® VMS-a:

  • BlueTraker® VMS SAT
  • BlueTraker® VMS Light
  • BlueTraker® VMS Hybrid

BlueTraker® VMS SAT i BlueTraker® VMS Light koriste satelitski komunikacijski kanal, dok BlueTraker® VMS Hybrid koristi dvostruki komunikacijski kanal tj. Satelit i GSM/GPRS popraćen naprednim značajkama.