Politika privatnosti i Politika kolačića

Temeljem obveza koje proizlaze za sve adresate UREDBE (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 27.travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka – eng. General Data Protection Regulation –
u daljnjem tekstu: Uredba) i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine br. 42/2018),

PRIMARK d.o.o. za označivanje proizvoda i ambalaže i trgovinu, Novačka cesta 10/A, Rakitje, 10437 Bestovje, OIB:
75653529088 (dalje u tekstu: „Voditelj obrade“ i/ili „Primark“), donio je i objavio ova Pravila privatnosti dana 15.
svibnja 2018. godine.

Općenito

Sigurnost i zaštita Vaših osobnih podataka tijekom korištenja naše web stranice i suradnje sa tvrtkom PRIMARK d.o.o. je nešto o čemu jako brinemo. Zalažemo se za poštivanje svih važećih zakona o zaštiti podataka i privatnosti. PRIMARK d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu Vaših osobnih podataka na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke koji su nužni za ispunjenje naših obveza, informira Vas o načinu korištenja prikupljenih podataka, te redovito daje mogućnost izbora o upotrebi podataka, uključujući mogućnost odluke želite li da se Vaše ime ukloni s lista koje se koriste za
komunikaciju i marketinške aktivnosti. Svi se podaci strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Za obradu podataka odgovoran je (Voditelj obrade):

PRIMARK d.o.o.
Novačka cesta 10A, Rakitje
Tel.+ 385 +385-1-3436-280
Adresa e- pošte za kontakt: info@primark.hr
Napomena: „Zaštita osobnih podataka

1. OPĆI PODACI

Svrha ovih pravila privatnosti je pružiti Vam informacije o obradi osobnih podataka pri korištenju naše internet stranice i povezanih usluga.

Obrada osobnih podataka

Osobni podaci u smislu čl. 4. Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) EU, su sve informacije koje se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno iili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime,
identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili drugi čimbenici svojstveni za fizički, fiziološki, genetski, ekonomski, kulturni, socijalni i drugi identitet pojedinca.

Prava subjekta obrade

Kao subjekt obrade na kojeg utječe aktivnost obrade podataka, pripadaju Vam sljedeća prava vezano uz Vaše osobne podatke u skladu sa zakonskim odredbama: Pravo pristupa, Pravo na ispravljanje i brisanje, Pravo na ograničenje obrade, Pravo na prijenos podataka i Pravo na prigovor. Nadalje, imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu u vezi obrade Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj je nadzorno tijelo nadležno za kontrolu zakonitosti obrade osobnih podataka Agencija za zaštitu osobnih podataka, Selska
cesta 136, 10000 Zagreb, E-mail: azop@azop.hr, Web: www.azop.hr. Kada nam podnosite prigovor ili na drugi način ostvarujete prava koja Vam pripadaju temeljem Uredbe u vezi s Vašim osobnim podacima, možemo od Vas tražiti dokaz o vašem identitetu kako bismo u dovoljnoj mjeri utvrdili pravni interes podnositelja prigovora i na taj način zaštitili Vaše i osobne podatke drugih ispitanika.

Objavljivanje nadležnim tijelima

U slučaju zakonske obveze zadržavamo pravo otkrivanja Vaših osobnih podataka ako nam je naloženo , u skladu za zakonom, predati ih nadležnim državnim i/ili drugim javnim tijelima u kojem će slučaju ovakva obrada Vaših osobnih podataka biti utemeljena na odredbi čl. 6. st. 1. toč. c) Uredbe.

2. PRIKUPLJANJE I OBRADA OSOBNIH PODATAKA PRILIKOM POSJEĆIVANJA
NAŠE INTERNETSKE STRANICE

Koje informacije prikupljamo o Vama?

Prikupljamo osobne podatke o vama kada se pretplatite na newsletter, preuzimate materijale ili pošaljete email. Prikupljano i podatke kada dobrovoljno ispunite ankete ili dajete povratne informacije. Podaci o korištenju web stranice prikupljaju se pomoću kolačića.

Kako ćemo koristiti informacije o Vama?

Prikupljamo informacije o vama kako bismo vam poslali newsletter, pozivnice na događaje, kako bismo vas e-mailom obavijestili o proizvodima i uslugama za koje mislimo da bi vam mogli biti od interesa. Također prikupljamo statističke
podatke o posjetama od svih posjetitelja web stranice, kako bismo optimizirali naše web stranice (Google Analytics).

  1. Vaši podaci mogu biti proslijeđeni unutar naše grupe u iste svrhe.
  2. Vaše osobne podatke nećemo obrađivati na bilo koji način koji nije opisan u ovim pravilima privatnosti. Obradit ćemo vaše osobne podatke na adekvatan i relevantan način i ograničiti na ono što je potrebno uzevši u obzir svrhu za koju se podaci koriste.
  3. Vaši osobni podaci bit će obrađeni samo za navedenu svrhu, tako da vas potičemo da izaberete za koje od danih opcija ćete nam dati privolu.

Kolačići (Cookies)

Kolačići su tekstualne datoteke koje se nalaze na vašem računalu kako bi se prikupile standardne internetske zapise informacija i informacije o ponašanju posjetitelja.
Ove se informacije koriste za praćenje korištenja web stranice i za sastavljanje statističkih izvještaja o aktivnostima web stranice. Postavke svojeg preglednika možete podesiti tako da ne spremate kolačiće. Međutim u nekim slučajevima neke od funkcionalnosti naše web stranice zahtijevaju kolačiće i možda neće funkcionirati odlučite li ih ne prihvatiti. Marketing kolačići dolaze od vanjskih tvrtki za oglašavanje (kolačići treće strane) i koriste se za prikupljanje informacija o internet stranicama koje je korisnik posjetio kako bi se stvorilo ciljano oglašavanje za korisnika.

Web analitika (Google Analytics)

Svrha / Informacija:
Ova internet stranica koristi Google Analytics, uslugu internet analize tvrtke Google Ireland Ltd. (“Google”). Google Analytics upotrebljava određeni oblik kolačića koji se pohranjuje na Vašem računalu i omogućuje analizu Vašeg korištenja naše internet stranice. Informacije o Vašoj upotrebi ove internet stranice generirane kolačićem obično se šalju Googleovom poslužitelju u SAD-u i tamo pohranjuju. Želimo istaknuti da je Google Analytics proširen na ovoj internet stranici kako bi uključio kôd “gat._anonymizeIp ();” kako bi se osiguralo anonimno snimanje IP adresa (tzv. IP maskiranje). Zbog anonimizacije IP adrese na ovoj internet stranici, Google je skratio vašu IP adresu na području EU i država unutar članica Europskog gospodarskog prostora. Samo u iznimnim slučajevima, kompletna IP adresa prenosi se na Google poslužitelj u SAD-u i tamo je skraćena. Google koristi te podatke u naše ime da analizira Vaše korištenje ove internet stranice kako bi sastavio izvješća o aktivnostima na internet stranici i pružio dodatne usluge povezane s korištenjem internet stranica i interneta. Google također može prenijeti te podatke trećim stranama prema zakonu ili ako takve treće strane obrade ove podatke u ime Googlea. IP adresa koju vaš preglednik prenosi u kontekstu usluge Google Analytics nije spojen s drugim Googleovim podacima.

Koristimo Google Analytics za analizu i redovito poboljšavanje upotrebe naše web stranice. Pomoću dobivenih statistika možemo poboljšati našu ponudu i učiniti ju zanimljivijom za vas kao korisnika. Uz to, dobivamo informacije o funkcionalnosti naše web stranice (na primjer za otkrivanje problema s navigacijom). U konfiguraciji Google Analytics osigurali smo da Google primi te podatke kao treća strana i nije im dopušteno koristiti te podatke u vlastite svrhe. Konfiguracija značajki oglašavanja usluge Google Analytics nije ovisna od ove i opisana je u odgovarajućem odjeljku u
nastavku, pod uvjetom da se koristi i na ovoj internetskoj stranici. Za više informacija posjetite Pravila privatnosti Google Analyticsa: https://policies.google.com/privacy?hl=hr

Primatelji:
Podaci o trećim osobama: Google Dublin, Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska, Fax: +353 (1) 436 1001. Uvjeti pružanja usluge Google Analytics, Opći pregled pravila o sigurnosti i privatnosti usluge Google Analytics, kao i Googleova pravila o privatnosti. Google je reguliran EU-SAD Štitom privatnosti.

Brisanje / Opoziv pristanka:
Spremanje kolačića možete spriječiti pravilnim postavljanjem pomoću softvera preglednika. Osim toga, Googleu možete onemogućiti snimanje podataka koji se odnose na Vašu upotrebu internet stranice koje generira kolačić (uključujući vašu IP adresu) i obradu tih podataka preuzimanjem i instaliranjem dodataka preglednika.

  • Trajanje kolačića: do 12 mjeseci (ovo se odnosi samo na kolačiće koji su postavljeni unutar ove stranice).
  • Maksimalno vrijeme pohrane podataka: do 26 mjeseci.
  • Pravno utemeljenje: Čl. 6 (1) f GDPR (legitimni interes)

Značajke oglašavanja usluge Google Analytics

Ako prihvaćate upotrebu značajki oglašavanja putem usluge Google Analytics, ova internet stranica osim standardnih funkcija koristi proširene funkcije usluge Google Analytics. Značajke oglašavanja usluge Google Analytics implementirane na ovoj internet lokaciji uključuju demografske podatke usluge Google Analytics i izvještavanje o interesima. Zajedno koristimo kolačiće prvih strana (npr. kolačići Google Analytics) i kolačiće trećih strana (npr. DoubleClick kolačići) kako bismo u anonimnom i agregiranom obliku ocijenili demografske karakteristike i interese posjetitelja naših internet stranica. Ove informacije koristimo kako bismo poboljšali našu internet stranicu.

Možete spriječiti sudjelovanje u ovom postupku praćenja na različite načine:

  1. postavljanjem softvera preglednika sukladno tome;
  2. putem postavki Google oglasa na https://www.google.com/ads/preferences/?hl=hr;
  3. postavljanjem vaših postavki kolačića (kliknite ovdje). Imajte na umu da u tom slučaju možda nećete u cijelosti moći koristiti sve funkcije ove ponude.

Vrijeme pohrane podataka: do 12 mjeseci.
Pravno utemeljenje: Čl. 6 (1) a GDPR (privola ispitanika)

Online oglašavanje (Google Ads)

Koristimo Google Ads usluge kako bismo privukli pozornost na naše atraktivne ponude uz pomoć materijala za oglašavanje (tzv. Google Ads) na vanjskim internet stranicama. U odnosu na podatke reklamnih kampanja, možemo odrediti koliko su uspješne pojedine mjere oglašavanja. Htjeli bismo Vam prikazivati oglase koji su Vam interesantni, kako bismo našu internet stranicu učinili zanimljivijom te kako bismo postigli vjerodostojan izračun troškova oglašavanja.

Google dostavlja reklamne materijale putem takozvanih “pružatelja oglasa”. U tu svrhu upotrebljavamo kolačiće poslužitelja oglasa, pomoću kojih se mogu mjeriti određeni parametri za mjerenje uspjeha, kao što je umetanje oglasa ili broj klikova korisnika. Ako pristupite našoj internet stranici putem Google oglasa, Google Ads pohranjuje kolačić na Vaš uređaj. Ovi kolačići obično istječu nakon 30 dana i nisu namijenjeni da Vas osobno identificiraju. Za ovaj kolačić, jedinstvena identifikacijska oznaka kolačića, broj pojavljivanja oglasa po položaju (učestalost), posljednji dojam (bitan za pretvorbu nakon pregleda) te informacije o isključivanju (označiti da korisnik više ne želi biti kontaktiran) obično se pohranjuju kao analitičke vrijednosti.

Ovi kolačići omogućuju Googleu da prepozna internet preglednik. Ako korisnik posjeti određene stranice mjesta Ads korisničke stranice a kolačić pohranjen na njegovom uređaju nije istekao, Google i korisnik mogu prepoznati da je
korisnik kliknuo oglas i preusmjeriti ga na ovu stranicu. Svakom Ads korisniku dodjeljuje se drugi kolačić. Kolačići se stoga ne mogu pratiti putem internet stranica Ads korisnika. Ne prikupljamo i ne obrađujemo bilo kakve osobne podatke u gore navedenim mjerama oglašavanja. Od Googlea primamo samo statističke procjene. Na temelju tih procjena možemo prepoznati koja je od mjera oglašavanja posebno učinkovita. Ne primamo nikakve daljnje podatke od upotrebe reklamnog materijala; ne možemo identificirati korisnike na temelju tih podataka. Zbog upotrebe marketinških alata, preglednik automatski pokreće izravnu vezu s Google poslužiteljem. Nemamo utjecaja na opseg i daljnju upotrebu podataka koje Google prikuplja upotrebom ovog alata te Vas obavještavamo prema našim saznanjima: Integracijom Ads pretvorbe, Google prima podatke da ste se pozvali na internet stranicu koja odgovara našoj ili ste kliknuli na naš oglas. Ako ste registrirani za Googleovu uslugu, Google može povezati Vašu posjetu s Vašim računom. Čak i ako niste registrirani na Googleu ili se niste prijavili, moguće je da poslužitelj može dobiti i pohraniti Vašu IP adresu.

Za više informacija posjetite Pravila privatnosti Google Ads-a: https://support.google.com/adspolicy/answer/54817?hl=hr

Dodaci društvenih mreža

Na našim internet stranicama koriste se društveni dodaci (“plug-ins”) društvenih mreža. Poslužitelj društvene mreže pohranjuje podatke prikupljene o Vašim korisničkim profilima i koristi ih u svrhu oglašavanja, istraživanja tržišta i / ili dizajna svojih internet stranica na zahtjev. Takav razvoj odvija se posebno (također za korisnike koji nisu prijavljeni) za zastupanje oglasa prema zahtjevu i kako bismo informirali ostale korisnike društvene mreže o Vašim aktivnostima na našoj internet stranici. Imate pravo osporiti stvaranje tih korisničkih profila, pri čemu morate kontaktirati dotičnog pružatelja dodataka kako biste to ostvarili. Putem dodataka nudimo Vam mogućnost interakcije s društvenim mrežama i drugim korisnicima kako bismo mogli poboljšati našu
ponudu i učiniti je zanimljivijom za Vas kao korisnika. Podaci se prenose bez obzira na to imate li račun s pružateljem dodataka i prijavljeni ste tamo. Ako ste prijavljeni s pružateljem dodataka, podaci koje ste prikupili s nama bit će izravno dodijeljeni vašem postojećem računu s pružateljem dodataka. Ako kliknete aktivirani gumb i, primjerice, povežete stranicu, pružatelj dodataka također pohranjuje te podatke na Vaš korisnički račun i javno ga dijeli s Vaš kontaktima. Preporučujemo da se redovito odjavite nakon korištenja društvene mreže, posebno prije nego što aktivirate gumb, jer tako možete izbjeći dodjelu profila s pružateljem dodataka. Za više informacija o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i njezinoj obradi od strane pružatelja dodataka, molimo pogledajte izjave o zaštiti podataka tih pružatelja usluga kako je navedeno dolje. Također će Vam pružiti dodatne informacije o svojim pravima u tom pogledu i postavljanju opcija kako bi zaštitili Vašu privatnost.

Youtube videozapisi

Ugradili smo YouTube videozapise na našu internet stranicu, koji su pohranjeni na http://www.YouTube.com i mogu se gledati izravno s naše internet stranice. Više informacija o svrsi i opsegu prikupljanja i obrade podataka od strane YouTubea potražite u pravilima o privatnosti. Tu ćete također pronaći dodatne informacije o svojim pravima i mogućnostima postavljanja opcija kako biste zaštitili Vašu privatnost: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy; Google je reguliran EU-US Štitom
privatnosti, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework 

Za više informacija posjetite Pravila privatnosti Youtube-a: https://support.google.com/youtube/answer/2801895?hl=hr

reCAPTCHA

Koristimo reCAPTCHA uslugu tvrtke Google Inc. (Google) kako bismo zaštitili svoje prijave putem obrazaca za kontaktiranje na ovoj web stranici. Ovaj dodatak utvrđuje jeste li osoba tj. čovjek, kako bi se spriječilo da neke webfunkcije (osobito komentare) zloupotrijebe spam roboti. Ova usluga uključuje slanje IP adrese i moguće druge podatke koje Google traži za Google reCAPTCHA uslugu. U tu će svrhu ovaj dodatak Googleu priopćiti vašu prijavu i obrađivati je.
Na ovoj web stranici aktivirana je IP-anonimizacija koja skraćuje Vašu IP adresu na području država članica Europske unije ili drugih potpisnika Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u izuzetnim situacijama puna će IP adresa biti prenesena na Googleove poslužitelje u Sjedinjenim Američkim Državama i tamo će se skratiti. U ime operatora ove stranice, Google će koristiti ove informacije kako bi procijenio Vašu upotrebu ove usluge. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Ova prikupljanje podataka podliježe propisima o zaštiti podataka tvrtke Google (Google Inc.). Za više informacija o Googleovim pravilima o privatnosti posjetite: https://www.google.com/intl/hr/policies/privacy/ Koristeći reCAPTCHA uslugu, pristajete na obradu podataka o vama od strane Googlea na način i za gore navedene svrhe.

Za više informacija posjetite Pravila privatnosti Google Ads-a: https://policies.google.com/


3. DODATNE PONUĐENE USLUGE

Google karte

Kako bismo našim korisnicima pružili bolji korisnički doživljaj i više informacija, na internet stranici koristimo ugrađeni element Google karte. Na tim stranicama Google koristi kolačiće, više informacija možete pronaći na Google stranicama Google pravila privatnosti i Google tehnologije.

Za više informacija posjetite Pravila privatnosti Google Ads-a: https://policies.google.com/privacy?hl=hr

Ostale web stranice

Naša web stranica sadrži linkove na druge web stranice. Ova pravila privatnosti odnose se samo na stranicu Poslovne inteligencije tako da biste trebali pročitati pravila privatnosti drugih web stranica koje posjećujete putem linkova.


Live Chat

Ove internetske stranice imaju značajku koja vam omogućuje stupanje u prilagođen dijalog s nama putem ugrađenog plugina. Pomoću našeg chatbota možete vršiti komunikaciju s našim osobljem.

Newsletter (Mailchimp)

Htjeli bismo vam poslati informacije o našim proizvodima i uslugama, kao i onima naših partnera koji bi vam mogli biti od interesa. Ukoliko ste dali privolu za primanje marketinških materijala, kasnije ju možete slobodno opozvati. Imate
pravo u bilo kojem trenutku opozvati nam privolu za kontaktiranje u marketinške svrhe i privolu da vaše podatke prosljeđujemo članicama Grupe. Ukoliko više ne želite biti kontaktirani u marketinške svrhe možete opozvati svoju privolu slanjem opoziva na mail adresu info@primark.hr. Mailchimp je vodeća svjetska automatizirana platforma za marketing. https://mailchimp.com/legal/privacy/
Svrha / Informacija:
Pretplatom na naš newsletter (uz ove obavezne osobne podatke: ime, prezime, e-mail adresa) primit ćete u skladu s vašim pristankom u svakom pojedinom slučaju personalizirane informacije o proizvodima, uslugama ili prijedlozima za
sudjelovanje u promocijama, kao što su natjecanja ili ispitivanja proizvoda, putem e-maila ili oglašavanja na vlastitom kanalu ili kanalu trećih strana (npr. preko društvenih medija). Pravno utemeljenje: Čl. 6 (1) a GDPR (privola)
Za više informacija posjetite Pravila privatnosti Google Ads-a: https://mailchimp.com/legal/privacy/


4. PRAVA U SVEZI OSOBNIH PODATAKA

Pristup vašim informacijama, izmjenama i drugim pravima Imate pravo zatražiti kopiju podataka koje pohranjujemo o vama. Ukoliko želite kopiju vaših osobnih podataka
molimo vas da nam pošaljete e-mail sa zahtjevom na info@primark.hr . Želimo biti sigurni da su vaši osobni podaci ispravni i ažurni. Možete nas zatražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje smatrate netočnim. Također, možete zatražiti da obrišemo sve vaše osobne podatke koje pohranjujemo. Za detaljniji pregled svih vaših prava, molimo pogledajte odjeljak „Pravila privatnosti“.

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR), regulativa je Europske unije koja štiti vaše osobne podatke i zahtijeva da se prikupljaju u skladu sa zakonom pod strogim uvjetima, za opravdanu svrhu. Osobe ili organizacije koje prikupljaju i upravljaju vašim osobnim podacima moraju ih zaštititi od zloupotrebe te moraju poštivati određena prava vlasnika podataka koja su zajamčena zakonom EU.

Sljedeća prava zajamčena su GDPR regulativom:

  1. Pravo na pristup. Pojedinac ima pravo dobiti potvrdu o tome da li se njihovi osobni podaci obrađuju ili ne, i tamo gdje je to slučaj moramo im omogućiti pristup tim podacima.
  2. Pravo na ispravak. Pojedinci imaju pravo zatražiti ispravak netočnih osobnih podataka i pravo dodavanja osobnih podataka koje će popuniti bilo kakve nepotpune osobne podatke.
  3. Pravo na zaborav. U određenim slučajevima, pojedinci imaju pravo zatražiti brisanje njihovih osobnih podataka.
  4. Pravo na ograničenje obrade. Pojedinci imaju pravo zatražiti ograničenje obrade, primjenjivo na određeno razdoblje i/ili određene situacije.
  5. Pravo na prenosivost. Pojedinci imaju pravo preuzeti u strukturiranom obliku svoje osobne podatke i imaju pravo prenijeti osobne podatke trećoj strani.
  6. Pravo na prigovor. U pojedinim slučajevima, pojedinci imaju pravo prigovora na obrađivanje njihovih osobnih podataka, uključujući i profiliranje. Imaju pravo prigovora na daljnju obradu osobnih podataka u onoj mjeri u kojoj su prikupljeni u svrhu direktnog marketinga.
  7. Pravo da se ne podliježe automatiziranoj obradi osobnih podataka. Pojedinci imaju pravo ne biti podvrgnuti odluci
    koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi.
  8. Pravo na podnošenje pritužbi. Pojedinci imaju pravo priložiti pritužbu u vezi s obradom osobnih podataka nadležnim tijelima za zaštitu podataka.
  9. Pravo na naknadu štete. U slučaju kršenja primjenjivih zakona u obradi osobnih podataka pojedinci imaju pravo tražiti odštetu za štetu koju im je takva povreda mogla uzrokovati.